عضویت در سایت

تغذیه در پرفشاری خون 10.5.1398

تغذیه در پرفشاری خون

دکتر فیروزه حسینی

محقق، مرکز تحقیقات تغذیه در بیماریهای غدد درون ریز

پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

مرداد 1398

شیوع پرفشاری خون

شیوع جهانی فشارخون : بیشتر از 31 درصد در بزرگسالان

  • شیوع رو به افزایش پرفشاری خون بخصوص در کشورهای درحال توسعه به دلایل:
  • پیرشدن جمعیت
  • شهرنشینی و تغییر شیوه زندگی و عادات غذایی
  • افزایش شیوع چاقی، دیس لیپیدمی، دیابت و سندرم متابولیک
  • کاهش فعالیت فیزیکی
  • دسترسی ناکافی به خدمات درمانی
  • روند کاهشی فشارخون در کشورهای توسعه یافته و صنعتی به دلیل بالارفتن میزان آگاهی، درمان و کنترل فشارخون

عوارض پرفشاری خون

در تمام گروههای سنی و جنسی عامل خطر برای

  • انواع بیماریهای قلبی عروقی
  • سکته قلبی و مغزی
  • بیماریهای مزمن کلیوی
  • افسردگی

افزایش هر 20 میلی متر جیوه فشارخون سیستولیک

یا

افزایش هر 10 میلی متر جیوه فشارخون دیاستولیک

افزایش دوبرابری وقوع بیماریهای قلبی عروقی